Σάλτσα aioli - Θυμίζει σκορδαλιά αλλά δεν είναι!

Απαιτούμενος χρόνος: 

10 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

5 σκελίδες σκόρδο

1 κρόκο αυγού

1 πατάτα βρασμένη

Mισό λεμόνι

250 γρ. ελαιόλαδο

Aλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το χτυπάμε στο γουδί. Έπειτα, προσθέτουμε διαδοχικά τη ζεστή πατάτα και τον κρόκο, χτυπώντας συνέχεια στο γουδί κι τέλος ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι και το λεμόνι. Tromaktiko