Δεκάδες φόλες σε σκυλιά στο Ωραιόκαστρο

Διαστάσεις παίρνει το θέμα της δηλητηρίασης ζώων και συγκεκριμένα σκυλιών σε περιοχές της θεσσαλονίκης. Εκτός από τα κρούσμα στα Λαγυνά, κρούσματα θανάτωσης κουταβιών με φόλες και στο Ωραιόκαστρο. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακoίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Ωραιόκαστρου, τις τελευταίες μέρες οι φιλόζωοι και οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με το μακάβριο θέαμα νεκρών σκυλιών που τα άψυχα σώματά τους κείτονται στους δρόμους και στα πεζοδρόμια.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ωραιόκαστρου, αναφέρει χαρακτηριστηκά, «η εξολόθρευση των αδέσποτων δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο πογκρόμ, αφού από τα τριάντα κουταβάκια έχουν μείνει μόνο τρία. Δεν θέλουμε δολοφόνους να κυκλοφορούν στο Ωραιόκαστρο. Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε αυτή την επικίνδυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Φιλοζωικού Συλλόγου Ωραιόκαστρου:

Απανωτά κρούσματα θανάτωσης κουταβιών με φόλες έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και οργή στους φιλόζωους, αλλά και σε όλους τους κατοίκους στην περιοχή του πάρκου της «Ελπίδας», κάτω από την Παιδόπολη στο τέρμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας.

Τις τελευταίες μέρες οι φιλόζωοι και οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με το μακάβριο θέαμα νεκρών σκυλιών που τα άψυχα σώματά τους κείτονται στους δρόμους, στα πεζοδρόμια και στο παρακείμενο ρέμα. Η εξολόθρευση των αδέσποτων δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο πογκρόμ, αφού από τα τριάντα κουταβάκια έχουν μείνει μόνο τρία. Δεν θέλουμε δολοφόνους να κυκλοφορούν στο Ωραιόκαστρο. Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε αυτή την επικίνδυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Πρώτον. Ο Φιλοζωικός προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία για αυτά τα τέρατα, αυτούς τους επικίνδυνους δολοφόνους, ενώ ήδη υπάρχουν υποψίες για το ποιός είναι ο υπαίτιος. Θα φέρουμε τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης, που προβλέπει φυλάκιση 5 ετών και πρόστιμο έως 30.000 € ανά ζώο που θανατώνεται. Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε παρακαλείται να ενημερώσει την Αστυνομία ή να καλέσει τον Φιλοζωικό Σύλλογο στο τηλέφωνο: 6972696055. Ο Φιλοζωικός επικηρύττει τους δράστες με το ποσό των 3.000 ευρώ.

Δεύτερον. Ζητάμε από το Δήμο να καταδικάσει τις δολοφονίες των αδέσποτων που παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις και τα περιστατικά πληθαίνουν σε επικίνδυνο βαθμό για ανθρώπους, δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα και να προχωρήσει ΤΩΡΑ στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την περίθαλψη και στείρωση τους!

Επειδή τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις, πέρα από τη βαρβαρότητα που δείχνουν για το δράστη, είναι πολύ επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια όλων των πολιτών και των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπισή τους. Για αυτό ο Φιλοζωικός καλεί τους πολίτες, την αστυνομία και το Δήμο σε εγρήγορση και κοινή.
Πηγή Tromaktiko