ΗΡΘΑΝ τα ρομπότ από μαλακά υλικά

Βασιζόμενοι στην τεχνολογία μεταποίησης πολυμερών υλικών, ερευνητές από το Harvard και το MIT δημιουργούν ρομπότ με μαλακά υλικά. 

Ο σκοπός των ερευνητών τόσο του Harvard όσο και του MIT είναι να καταφέρουν να δημιουργήσουν τεχνητούς μυς από μαλακά πολυμερή υλικά, προκειμένου να μπορέσει ένα ρομπότ να αποκτήσει μεγάλες δυνατότητες κίνησης και μεταφοράς. Οι τεχνητοί μυς αυτοί έχουν αναπτυχθεί από μία ομάδα του Wyss Institute από το Harvard και του Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) του MIT, δύο ερευνητικά κέντρα που ασχολούνται τόσο με την ρομποτική όσο και με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Το υλικό που ενεργεί ως μυς είναι κατασκευασμένο από μαλακό υλικό, αλλά στο εσωτερικό του διαθέτει μία διάταξη που θυμίζει τον ανθρώπινο σκελετό, για τη στήριξη αλλά και την επιτυχημένη μεταφορά των εντολών. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι τεχνητοί αυτοί μυς θα μπορούν να σηκώνουν έως και χίλιες φορές το βάρος τους σε φορτίο, κάτι που μπορεί να βοηθήσει σε πολλές εφαρμογές. Η αρχή λειτουργίας των τεχνητών μυών είναι εμπνευσμένη από το ανθρώπινο μυϊκό σύστημα. Έχουν κατασκευαστεί πολλές εκδοχές των ρομπότ αυτών από μαλακά υλικά, προκειμένου να μπορέσουν οι ερευνητές να καθορίσουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο υλοποίησης και χρήσης των κατάλληλων υλικών.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr