Θεσσαλονίκη: Προς πώληση... αρκουδάκι για 1.100 ευρώ - Παρέμβαση «Αρκτούρου»

Το αρκουδάκι είχε βγει σε αγγελία στην Αλβανία μέσω διαδικτύου – Το εντόπισε φιλοζωική οργάνωση – Πλέον, ο Ρέι βρίσκεται στο περιβαλλοντικό κέντρο του Ακτούρου.

Για 1.100 ευρώ πωλούσαν επιτήδειοι ένα αρκουδάκι μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο. Για καλή του τύχη, μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης «Animal Rescue Albania» εντόπισαν την αγγελία, που

βρίσκονταν στο διαδίκτυο για πέντε ημέρες, χωρίς καμία παρέμβαση των αρχών. Πλέον, το αρκουδάκι, που ονομάστηκε Ρέι, βρίσκεται στο περιβαλλοντικό κέντρο του «Ακτούρου».

Η ιστορία του Ρέι αποκαλύφθηκε στις 27 Μαΐου, όταν τα μέλη της αλβανικής φιλοζωικής εντόπισαν την αγγελία πώλησης ενός ορφανού αρκουδιού. Η οργάνωση ενημέρωσε άμεσα τον αρμόδιο εισαγγελέα και την επόμενη ημέρα το ζώο κατασχέθηκε από τον παράνομο «ιδιοκτήτη» του.

Ο συλληφθείς υποστήριξε ότι είχε βρει το αρκουδάκι να περιπλανιέται. Όμως, σύμφωνα με τον «Αρκτούρο», οι άνθρωποι της «Animal Rescue Albania» πιστεύουν ότι είχε σκοτώσει τη μητέρα του Ρέι και στη συνέχεια τον αιχμαλώτισε με σκοπό να τον πουλήσει.

Το αρκουδάκι εντοπίστηκε πολύ φοβισμένο, με ελάχιστα δόντια και σοβαρά υποσιτισμένο. Το βάρος του ήταν μόλις 5 κιλά. Όμως, άρχισε να ανακτά τις δυνάμεις του χάρη στην ενισχυμένη διατροφή που του παρασχέθηκε.

Από τα Τίρανα στον Αρκτούρο

Ο Ρέι μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο στα Τίρανα για προσωρινή φιλοξενία και κατόπιν σχετικού αιτήματος και της ολοκλήρωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, που κράτησαν αρκετούς μήνες, το αρκουδάκι μεταφέρθηκε στον κτηνιατρικό σταθμό του «Αρκτούρου», όπου σε μια περιφραγμένη έκταση περίπου πέντε στρεμμάτων θα ζει μέχρι την ηλικία των τριών ετών. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Καταφύγιο της οργάνωσης, στο Νυμφαίο, καθώς η επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον δεν είναι πλέον εφικτή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Ρέι είναι το τέταρτο αρκουδάκι στην Αλβανία που έσωσε από την αιχμαλωσία ο «Αρκτούρος» τα τελευταία χρόνια.
anatakti