Τα στοιχεία του 63χρονου που κατηγορείται για ασέλγεια σε παιδιά

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 63χρονου...

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ Αλέξανδρου του Παναγιώτη και της Αμαλίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σημειώνεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από ενημέρωση του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων για προπηλακισμό του παραπάνω ατόμου την 13 Μαρτίου από κατοίκους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διότι πλησίαζε ανήλικα παιδιά για ασελγείς πράξεις, με την υπόσχεση χρηματικού ανταλλάγματος.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα: κατοχή και παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη και πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων με παθόντες ανήλικους από 12 έως 15 ετών με σκοπό την επιδίωξη οικονομικού οφέλους από αυτές, αποπλάνηση παιδιών με παθόντα ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής που συμπλήρωσε τα 12 όχι όμως τα 15 έτη και με ανήλικους που συμπλήρωσαν τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 2310-388456 και 2310-388457. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς προέβη κατ'επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο ανηλίκων, ηλικίας 11 και 16 ετών, τα έτη 2017 και 2018, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στο πλαίσιο έρευνας που έγινε στο σπίτι του στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες αρχεία υλικού παιδικής πορνογραφίας, σε κάποια από αυτά συμμετείχε ο ίδιος με ανήλικους.

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν έξι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, επτά κάρτες μνήμης, οκτώ usb stick, είκοσι επτά οπτικοακουστικοί ψηφιακοί δίσκοι, εβδομήντα δισκέτες, τριάντα δύο βιντεοκασέτες, είκοσι έξι κασέτες βιντεοκάμερας, τρεις φορητοί υπολογιστές (δύο tablet), μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με πλήθος φωτογραφιών ανήλικων αγοριών και κοριτσιών, καθώς και ένα πιστόλι κρότου με εκατοντάδες φυσίγγια.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι 17χρονος προσέλκυε ανήλικους για λογαριασμό του 63χρονου με σκοπό τη διενέργεια ασελγών πράξεων και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της μαστροπείας.