Επιχείρηση απέλυσε εργαζόμενη επτά μηνών έγκυο στη Θεσσαλονίκη

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της διοίκησης της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μετά την προσαγωγή με τη διαδικασία του αυτοφώρου της προέδρου και του αντιπροέδρου του σωματείου στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας, μετά από τη μήνυση   της εταιρείας...

Vresnet.

Σύμφωνα με σχετική τους ανακοίνωση, τα μέλη του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ είχαν εκφράσει με ψήφισμα τη στοιχειώδη  αλληλεγγύη τους σε συνάδερφο τους εργαζόμενη στη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία απολύθηκε, ενώ ήταν  εφτά μηνών έγκυος.

Όπως λέγεται μάλιστα, «στη συνέχεια απολύθηκαν κι άλλοι τρεις συνάδερφοί της που τόλμησαν να την υπερασπιστούν. Ο συγκεκριμένος εργοδότης έχει απαντήσει με σωρεία μηνύσεων ενάντια σε οποιονδήποτε τόλμησε να αντιταχθεί ή να καταδικάσει την αντεργατική συμπεριφορά του. Στόχος του να εμπεδώσει κλίμα τρομοκρατίας στο χώρο δουλειάς».

«Οι συλλήψεις εργαζόμενων,  μελών ΔΣ Σωματείων «μέσα στο σπίτι τους σαν κοινοί εγκληματίες» αποτελεί, λοιπόν, ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο στο γενικότερο φόντο της καταστολής, της περιστολής δημοκρατικών ελευθεριών, της φίμωσης των σωματείων των εργαζομένων. Είναι η συνέχεια της ίδιας πολιτικής της κυβέρνησης και των αφεντικών της που ψήφισαν τον αντιαπεργιακό νόμο, που στέλνουν τα ΜΑΤ στις διαδηλώσεις και χτυπούν τους εργαζόμενους στις πορείες», επισημαίνει η Α’ ΕΛΜΕ.


Πηγή:rthess.gr