Καταγγελία για το Ειδικό Σχολείο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

«Οι τελευταίες εξελίξεις για το Ειδικό Σχολείο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου είναι πολύ αρνητικές. 

Η ιδιαίτερη αυτή σχολική μονάδα θα εξακολουθήσει να βιώνει τις άθλιες συνθήκες εκπαίδευσης που υφίσταται εδώ και πολύ καιρό. Ο κυριότερος λόγος είναι γιατί η Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αφού διεμήνυσε στους αρμόδιους φορείς  ότι αδυνατεί να καταθέσει την μελέτη που χρειαζόταν για να προχωρήσει το έργο» αναφέρει η κίνηση πολιτών «Διάλογος».

Σύμφωνα με την καταγγελία ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Νομού Θεσσαλονίκης κινήθηκαν με σχεδιασμό και αποφασιστικότητα αφού είχαν  εξασφαλίσει εκ των προτέρων  το απαραίτητο κονδύλιο  σε όποιον δήμο  επιθυμούσε να προβεί στην  κατασκευή του σχολείου. Ωστόσο η κίνηση ολιτών καταγγέλλει για αδράνεια τον δήμο που ενώ «γνώριζε εδώ και καιρό το οξυμένο πρόβλημα δεν φρόντισε να είναι προετοιμασμένος. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι για πολλά από τα προβλήματα μας , δεν μας φταίνε ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Περιφέρεια , ούτε διάφοροι άλλοι φορείς   πάρα μόνο ο κακός μας εαυτός, που δεν μπορούμε να βελτιώσουμε».

«Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας ωσότου οι πολύπαθοι αυτοί μαθητές εγκαταλείψουν τις συνθήκες φυλακής που ζούνε και αποκτήσουν  αξιοπρεπείς συνθήκες εκπαίδευσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:dailythess.gr