Η Μασούτης εξαγόρασε την Προμηθευτική και "μπαίνει" στην Αττική

Εντός των επόμενων 30 ημερών οι ταμπέλες Μασούτης θα αντικαταστήσουν αυτές της Προμηθευτικής στα καταστήματα της τελευταίας στην Αττική έπειτα από την σημερινή εξαγορά της από τον μεγαλύτερο βορειοελλαδικό λιανεμπορικό όμιλο.

Όπως σημείωσε στην Thessnews ο διευθύνων σύμβουλος της Μασούτης, κ. Γιάννης Μασούτης, ολοκληρώθηκε και η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, που εξαγοράστηκε.

Η Προμηθευτική διαθέτει ένα δίκτυο 57 καταστημάτων στην Αττική και στο νησί της Άνδρου, στο οποίο μάλιστα άνοιξε ένα νέο σημείο πώλησης πριν από λίγες ημέρες.

Το σύνολο των καταστημάτων της είναι σούπερ-μάρκετ αστικού τύπου μέσα σε γειτονιές με εδραιωμένη πελατεία.

Η «Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ» στον τελευταίο κλεισμένο ισολογισμό της (για την χρήση που έκλεισε στις 30/06/17) είχε κύκλο εργασιών της τάξης των 116,65 εκατ. ευρώ, έναντι 110,65 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, ενώ είναι κερδοφόρα (με 1.000 εργαζόμενους).

Η εξαγορά αυτή τοποθετεί την Μασούτης στην αγορά της Αττικής και επί της ουσίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο γεωγραφικής επέκτασης για την βορειοελλαδική αλυσίδα, η οποία διαθέτει ηγετικά μερίδια αγοράς στην Μακεδονία και στην Θράκη.

Ο όμιλος Μασούτη έχει 272 καταστήματα, εκ των οποίων 250 σούπερ μάρκετ και 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, αλλά και ένα υπερσύγχρονο κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, που καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Απασχολεί δε περισσότερους από 6.700 εργαζόμενους.

Η Μασούτης αποτελεί μία αλυσίδα με σταθερά ισχυρή κερδοφορία και αδιάκοπη επενδυτική επέκταση, ενώ με την εξαγορά της Προμηθευτικής εισέρχεται σε μία αγορά (της Αττικής), από την οποία μέχρι τώρα δεν αντλούσε καθόλου έσοδα.

Πηγή:rthess.gr