ΕΥΑΘ: Εργαζόμενος κατηγορείται ότι «έσβησε» πρόστιμο για κλοπή νερού



Αναβρασμός στους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ. Το ίδιο το σωματείο καταγγέλλει ότι συνάδελφός τους συγκάλυψε λαθραία υδροληψία που έκανε βυρσοδεψείο στην ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση μίλησε στο ΡΘ ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Γ. Αρχοντόπουλος.
Όπως είπε τον περασμένο Οκτώβριο μετά από υποψίες για κλοπή νερού – λαθραία υδροληψία – από βυρσοδεψείο, έμπειρο σε αυτοψίες συνεργείο 4 ατόμων και με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες  επαλήθευσε την παρανομία.

14 ημέρες αργότερα ο καταγγελόμενος υπάλληλος, ο οποίος μάλιστα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ πραγματοποίησε από μόνος του δεύτερο έλεγχο στο ίδιο βυρσοδεψείο και βεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λαθραία υδροληψία.

Με το έγγραφο αυτό ο ιδιοκτήτης του βυρσοδεψείου έκανε εξώδικο κατά της ΕΥΑΘ που είχε ήδη φέρει το θέμα στο ΔΣ για την επιβολή προστίμου 4.500 ευρώ.

Ήδη η επιτροπή ελέγχου του εσωτερικού ελέγχου, επιβεβαίωσε τις παραπάνω πράξεις με πολυσέλιδη έκθεση και για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΑΘ, το ΔΣ της εταιρείας ζήτησε την παραίτηση μελών του, των δύο που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ έχει ασκηθεί και πειθαρχική δίωξη.

Ο κ. Αρχοντόπουλος ζήτησε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες, ενώ σε ερώτηση του ΡΘ γιατί η καταγγελία δεν έγινε άμεσα τον περασμένο Οκτώβριο και έπρεπε να περάσουν τόσοι μήνες, σημείωσε ότι το σωματείο περίμενε να πιστοποιηθούν τα έγγραφα από την διαδικασία εσωτερικού ελεγχού για να μην πέσουν «τουφεκιές στον αέρα»

Πηγή:rthess.gr