Χωρίς ΤΑΞΙ σήμερα Τετάρτη - 24ωρη απεργία των οδηγών

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι οδηγοί ταξί, από τις 06:00 το πρωί.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.) :

"Την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης 3 ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Η Ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση.

Η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του Ελληνικού Κράτους ,αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στα Γραφεία του ΣΑΤΑ έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. Εύλογα ξύπνησαν μνήμες του 2011…

Ξεκινάμε με 24ωρη απεργία, από τις 13/6/2018 (6 π.μ.) η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα.

Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό, αλλά δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε με απεργία την επιβίωσή μας".

Πριν από λίγο ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης ο «ΕΡΜΗΣ»
Όπως αναφέρει η 24ωρη πανελλαδική απεργία από τις 13/06/2018 6 το πρωί θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει το ζήτημα. "Η κυβέρνηση στα πλαίσια της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου νομοσχεδίου πιέζεται από τους θεσμούς για να ψηφίσουν την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν τα οχήματα του 4093 ενοικίασης με οδηγό.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι μονόδρομος να απεργήσουμε και να στείλουμε το μήνυμα στη κυβέρνηση πως αυτή η απόφαση απελευθερώνει πλήρως τις μεταφορές και εξαθλιώνει το ΤΑΧΙ. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει μια ελάχιστη δυνατή θωράκιση του μεταφορικού έργου".

Πηγή:rthess.gr