«40 χρόνια από το σεισμό της Θεσσαλονίκης του 1978, οι παλαιότεροι θυμούνται, οι νέοι μαθαίνουν»

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, σας προσκαλεί στον...
Πολυχώρο Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών κι Eπαγγελμάτων Χαμιδιέ - Ισλαχανέ για μια μουσική εκδήλωση με το "Σύνολο Εγχόρδων Ροτόντα", υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Irina Dragneva, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, στις 20.30.

Σας περιμένουμε από τις 19.00 για να ξεναγηθείτε στον Πολυχώρο μας που φιλοξενεί μία μόνιμη έκθεση σχετική με την ιστορία του κτιρίου-μνημείου και ταυτόχρονα... μια σελίδα της τοπικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης.



Παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στην περιοδική έκθεση του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. "40 χρόνια από το σεισμό της Θεσσαλονίκης".
Με την ευκαιρία της βραδινής συναυλίας στον Πολυχώρο Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών κι Επαγγελμάτων Χαμιδιέ - Ισλαχανέ (Βλ. συνημμένα) θα πραγματοποιηθούν τρεις οργανωμένες απογευματινές ξεναγήσεις την 21η Ιουνίου 2018, 7μμ, 7:30 και 8μμ στην ΕΚΘΕΣΗ:
«40 χρόνια από το σεισμό της Θεσσαλονίκης του 1978, οι παλαιότεροι θυμούνται, οι νέοι μαθαίνουν»
Που διοργανώνουν το Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ. και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (ΑΜΦΙΘ), υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της ΣΘΕ με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης που συνέβη την 20η Ιουνίου 1978 και ο οποίος αποτέλεσε ένα καθοριστικό γεγονός για την ζωή της πόλης,
Στην έκθεση παρατίθεται φωτογραφικό και αρχειακό υλικό της εποχής, πληροφορίες σχετικά με το γεωλογικό φαινόμενο του σεισμού, χάρτες, ένας παλιός σεισμογράφος, από αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν για της καταγραφή του σεισμού και της ακολουθίας του, Video-προβολή, καθώς και άλλα στοιχεία της περιόδου εκείνης. Στον χώρο της έκθεσης θα υπάρχει ξενάγηση από ειδικούς επιστήμονες και ενημέρωση για τους επισκέπτες.
Διάρκεια έκθεσης :από 25 Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2018.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης : Καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-14:30., μόνο την 21/6/ 7-9μμ,

Πηγή:rthess.gr