Στο Θερμαϊκό και ο «Άγιος Γεώργιος» - Δείτε τα δρομολόγια

Στο Θερμαϊκό και ο «Άγιος Γεώργιος» - Δείτε τα δρομολόγια...

Στο Θερμαϊκό κόλπο αρμενίζει εδώ και τρεις μέρες ο «Άγιος Γεώργιος», το δεύτερο σκάφος της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», που μαζί με τον «Κωνσταντή», συμβάλλουν καθημερινά στη θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης με κοντινά τουριστικά θέρετρα του νομού.

Τα δρομολόγια αυξάνονται, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα περισσοτέρων επιλογών μετακίνησης του κόσμου προς τις κοντινές και βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών, και αντίστροφα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη των δρομολογίων και με το δεύτερο σκάφος της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», τον «Άγιο Γεώργιο», δίνοντας την ευκαιρία στους ολοένα και περισσότερους τουρίστες και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στους ίδιους τους κατοίκους, να μετακινούνται προς τις κοντινές παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών, και αντίστροφα» τονίζει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus» Νίκος Τσαμασλής.


Τα δρομολόγια

Με το καθιερωμένο, πλέον, μότο, ‘Κάθε Μέρα Θάλασσα’, τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus», έχοντας αφετηρία τους το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην Προβλήτα Α’, και κάνοντας στάση στο Λευκό Πύργο, προσεγγίζουν καθημερινά τις βραβευμένες, με τη «Γαλάζια Σημαία» παραλίες, της Περαίας και των Νέων Επιβατών, σε λιγότερο από μία ώρα.

Τα είκοσι συνολικά δρομολόγια με τον «Άγιο Γεώργιο» και τον «Κωνσταντή» είναι καθημερινά.

Συγκεκριμένα, από Θεσσαλονίκη, οι ώρες αναχώρησης είναι 10.00, 11.30, 12.30, 14.00, 15.00, 16.30, 17.30, 19.00, 20.00 και 21.15.

Από Νέους Επιβάτες και Περαία, οι ώρες αναχώρησης είναι 09.30, 11.15, 12.45, 13.45, 15.15, 16.15, 17.45, 18.45, 20.15 και 21.15.

Να υπενθυμίσουμε, ότι φέτος, τα «Καραβάκια» της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με τις ακτές της Περαίας και των Νέων Επιβατών, ήδη, από τις αρχές Μαΐου.

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, ευνόησαν την ακτοπλοϊκή σύνδεση, μεταφέροντας ευχάριστα και άνετα το επιβατικό κοινό.
Σχετικά με τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus»

Η κοινοπραξία «Karavakia Thessaloniki Waterbus» αποτελείται από μια ομάδα επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης.

Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Μάιο έως και Οκτώβριο.

Σ’ ότι αφορά τα χαρακτηριστικά των πλοίων, ο πλήρως ανακαινισμένος «Κωνσταντής» έχει μήκος 24 μέτρα, και χωρητικότητα 180 επιβάτες.

Διαθέτει εσωτερικό σαλόνι, αναπαυτικά καθίσματα, κλιματισμό και τηλεοράσεις. Για τα παιδιά, υπάρχει ειδική αίθουσα όπου προβάλλονται κινούμενα σχέδια ενώ υπάρχει και ειδικός χώρος θηλασμού.

Λειτουργεί μπαρ σερβίροντας καφέ, αναψυκτικά, χυμούς, αλκοόλ, κρύα και ζεστά σνακ.

Ο «Άγιος Γεώργιος»  με μήκος 18 μέτρα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 100 επιβάτες. Είναι ένα αξιόπλοο, καλοτάξιδο, παραδοσιακό σκαρί που διαθέτει δύο µηχανές General Motors Marine. Στο άνετο σαλόνι του με τον κλιματισμό, μπορείτε να απολαύσετε ροφήματα και σνακ, από τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης.
Και τα δυο καραβάκια διαθέτουν τουαλέτες ενώ επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα (με λουρί) καθώς και τα ποδήλατα.

INFO:

Το εισιτήριο κοστίζει 3,50 ευρώ το άτομο, ανά διαδρομή, και το μειωμένο 2,50 ευρώ/διαδρομή.

Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται σε 50 λεπτά της ώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθύνεστε στην ιστοσελίδα www.karavakia.com και στο Facebook «Karavakia».