Προσοχή: Σταματήστε αμέσως να τρώτε αβοκάντο

Μέχρι πρόσφατα, το αβοκάντο θεωρείτο ως μια από τις πλέον υγιεινές και θρεπτικές τροφές στον πλανήτη, με πολλούς διατροφολόγους να το κατατάσσουν στις λεγόμενες... 

«υπερτροφές».

Ο λόγος είναι ότι το αβοκάντο περιέχει τα περίφημα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, τα οποία θεωρούνται ευεργετικά για την συνολική υγεία καθώς μειώνουν την «κακή» χοληστερίνη και αυξάνουν την καλή (HDL-C).

Ωστόσο, πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδωσε εξαιρετικά ανησυχητικά συμπεράσματα σχετικά με την παρουσία του αβοκάντο στη διατροφή μας.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με μια ιδιαίτερη μετάλλαξη στο γενετικό τους κώδικα, η υγεία της καρδιάς των οποίων επηρεάζεται αρνητικά από την HDL-C.

Για την ακρίβεια, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν σοβαρά από στεφανιαία νόσο, παρά (ή, πιο σωστά, λόγω) τα υψηλά ποσοστά HDL-C.

Οι ερευνητές χτυπούν το κώδωνα του κινδύνου και καλούν τους πάντες να εξεταστούν για αυτή την πιθανή μετάλλαξη, αλλά και να μειώσουν την κατανάλωση αβοκάντο. 


Πηγή:Independent & madata.gr