Σοκάρει την Ιταλία ο νεαρός που έβγαζε σέλφι την ώρα ατυχήματος σε σιδηροδρομικό σταθμό

Σοκαρισμένη είναι η ιταλική κοινωνία με τον νεαρό που εμφανίστηκε να τραβάει σέλφι την ώρα που μια γυναίκα υπέφερε από τον τραυματισμό της αφού χτυπήθηκε από τραίνο.
Στις φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει τα ιταλικά ΜΜΕ, διακρίνεται ο νεαρός να τραβάει σέλφι με το κινητό του τηλέφωνο την ώρα που τα σωστικά συνεργεία προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη Καναδέζα.

Το συμβάν απαθανάτισε έναν φωτογράφος που σχολίασε ότι «έχουμε χάσει κάθε αίσθηση ηθικής».

Η αστυνομία έπιασε τον νεαρό και τον ανάγκασε να σβήσει τη φωτογραφία αλλά μετά την ανάκριση στην οποία υποβλήθηκε, δεν βρέθηκε ένοχος για κάποιο έγκλημα.

Ωστόσο, η φωτογραφία που τον δείχνει να τραβάει σέλφι σε ένα τόσο δραματικό σκηνικό και ενώ μια συνάνθρωπός του είναι σοβαρά τραυματισμένη, έχει κατακλύσει τα πρωτοσέλιδα στην Ιταλία και «ξαναξύπνησε» τη δυσπιστία απέναντι στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Corriere della Sera έγραψε ότι ο νεαρός σχηματίζει με το ένα του χέρι το «σήμα της νίκης» και με το άλλο τραβάει τη φωτογραφία ενώ ένας σχολιαστής στη La Stampa έκανε λόγο για «έναν καρκίνο που διαβρώνει το ίντερνετ ενώ Η Αντονέλλα Μποραλέβι υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για έναν κακό άνθρωπο, απλά «έσβησε την ψυχή του και την προσωπικότητά του και έγινε ένας “αυτοματισμός του διαδικτύου”»

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκολα Σαβίνο είπε ότι η ανθρώπινη φυλή «καλπάζει προς την εξαφάνιση» ενώ ένας χρήστης στο Twitter είπε απλά και λακωνικά: «Τίποτα δεν με εκπλήσσει πια».

Ο δημοσιογράφος Τζιόρτζιο Λάμπρι ο οποίος απαθανάτισε τη σκηνή στον σταθμό Piacenza στις 26 Μαΐου, έγραψε για την εμπειρία του ένα άρθρο με τίτλο: «Η βαρβαρότητα που δεν περιμένατε: η σέλφι την ώρα μιας τραγωδίας».
Πηγή:reader.gr