Κοτόπουλο με κριθαράκι και φέτα

Λατρεύουμε τα απλά καλοκαιρινά γεύματα! Αυτά που γίνονται σχετικά εύκολα και τα απολαμβάνουμε μετά το μπάνιο στη θάλασσα! Αυτή η συνταγή που φέρνει μαζί της την ελληνική παράδοση αλλά σε μοντέρνα εκδοχή είναι ό,τι πρέπει για τα θερινά μας γεύματα!

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκιές

1/4 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο

1 κ.σ. πάπρικα

1/2 φλ. του τσαγιού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 2-3 κ.σ. ξηρή

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια

2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

2  φλ. του τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 φλ. του τσαγιού ελιές μαύρες και πράσινες κομμένες σε φετούλες

500  γρ. κριθαράκι

150- 200 γρ. φέτα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι


Τρόπος παρασκευής

Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις μπουκιές κοτόπουλο και  σοτάρουμε από όλες τις πλευρές να ψηθεί καλά.

Ρίχνουμε το σκόρδο, το βαλσαμικό ξίδι, την πάπρικα και λίγο αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο και τα κρατάμε στην άκρη.

Το ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα ντοματίνια μέχρι να μαλακώσουν για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 2 ½ φλ. του νερού ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

Μόλις μαλακώσει το κριθαράκι προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις ελιές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το φαγητό εντελώς και να απορροφηθούν τα υγρά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα κι αν χρειάζεται, βάζουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.

Στο τέλος, προσθέτουμε τη φέτα κι αν το θέλουμε καυτερό λίγες νιφάδες καυτερής πιπερίτσας.



Πηγή Tromaktiko

Σχόλια