"Ο Ρονάλντο έφυγε από την Ρεάλ εξαιτίας της υψηλής φορολογίας στην Ισπανία"

Μετά από εννέα χρόνια με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να φύγει από τους "μερένχες" και να υπογράψει στη Γιουβέντους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας στη Marca TV, ένας από τους λόγους που ώθησαν τον Πορτογάλο σε αυτή την κίνηση είναι και η υψηλή φορολογία στην Ισπανία, που φτάνει στο 52%, σε αντίθεση με το 46% στην Ιταλία.

"Η αποχώρηση του με προορισμό την Ιταλία θα τον ευνοήσει καθώς θα κερδίσει περισσότερα χρήματα σε σχέση με εδώ. Εξετάζοντας το θέμα σε διεθνές επίπεδο, στην Ισπανία έχουμε ένα πρόβλημα. Δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί από φορολογικής άποψης.

Όταν έχει στα χέρια του ίδια πρόταση με της Ρεάλ, τότε ο Ρονάλντο κερδίζει περισσότερα χρήματα καθαρά μετακομίζοντας στην Ιταλία. Αυτό τον επηρέασε όταν πήρε την απόφασή του. Από όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, στην Ισπανία οι παίκτες έχουν την χειρότερη φορολογική μεταχείριση.

Όταν κερδίζεις μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτή η κατά τα άλλα μικρή διαφορά στη φορολογία μεταφράζεται σε μεγάλη διαφορά στην τσέπη του παίκτη. Πρέπει να βρούμε μια λύση πάνω σε αυτό, γιατί αυτή η φορολογική κατάσταση μας εμποδίζει να αναπτυχθούμε ως διοργάνωση", τόνισε χαρακτηριστικά ο Χαβιέ Τεμπάς.

Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, ο Ρονάλντο μπορεί να επωφεληθεί από ένα νέο νόμο στην Ιταλία, που επιτρέπει στους εκατομμυριούχους φορολογούμενους που μετακομίζουν στη χώρα να πληρώνουν μόλις 100.000 ευρώ φόρο για χρήματα που κερδίζουν ενώ είναι ξένοι υπήκοοι.

Τον Ιούνιο, το Forbes είχε κατατάξει τον Πορτογάλο στην τρίτη θέση των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών στον κόσμο.


Πηγή:filathlos.gr

Σχόλια