Τρία σημάδια για να βεβαιωθείς πως η δίαιτά σου είναι σωστή και δουλεύει

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να κάνουν δίαιτα. Πως όμως κανείς μπορεί να καταλάβει από τις πρώτες κιόλας μέρες πως η δίαιτα που κάνει θα έχει όντως αποτελέσματα και κυρίως να μάθει αν η δίαιτα που έχει επιλέξει είναι υγιεινή.

Αρχικά θα πρέπει να θυμάστε πως οι διατροφολόγοι τονίζουν με κάθε τρόπο πως οι δίαιτες - εξπρές (που πολλοί τις επιλέγουν γιατί θέλουν να χάσουν γρήγορα κιλά) όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικές μακροπρόθεσμα (αντίθετα συχνά αμέσως μετά όχι μόνο παίρνεις ξανά τα κιλά, αλλά το βάρος σου μπορεί να αυξηθεί ακόμα πιο πολύ) αλλά κυρίως είναι επικίνδυνες για την υγεία.

Η σωστή δίαιτα θα πρέπει στην ουσία να αποτελεί μια στροφή σε μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Και μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε τα σημάδια των κόπων σας και στη ζυγαριά σας, τα τρία σημάδια που θα σας δείξουν από νωρίς πως βρίσκεστε σε καλό δρόμο είναι τα ακόλουθα:


1. Δεν χρειάζεστε να πιείτε απαραίτητα καφέ το πρωί για να πάρετε boost ενέργειας. Αυτό συμβαίνει γιατί μια υγιεινή δίαιτα περιέχει τροφές πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, Mg, Zn (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, λιπαρά ψάρια, λευκό κρέας κ.λπ.)

2. Έχετε καλύτερο ύπνο. Αυτό σημαίνει πως δεν έχετε άπνοιες, δεν ροχαλίζετε, δεν νιώθετε βάρος πριν ξαπλώσετε, δεν ξυπνάτε κουρασμένοι και δεν έχετε άγχος.

3. Δεν ζηλεύετε τα γλυκά - δεν τσιμπολογάτε. Αν η δίαιτα σας είναι ισορροπημένη και δεν σας αναγκάζει να κάνετε πολλές στερήσεις, τότε θα έχετε μια αίσθηση πληρότητας και θα εξαφανιστεί από νωρίς η μόνιμη πείνα και η τάση για τσιμπολόγημα.



Πηγή trelogaidouri.blogspot.gr

Σχόλια