Έτσι αποφασίζει το Netflix να «κόψει» σειρές

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί η δική σου αγαπημένη σειρά στο Netflix δεν πήρε το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν; Αν ναι, ήρθε η ώρα να μάθεις με ποια κριτήρια η υπηρεσία streaming αποφασίζει ποια παραγωγή συνεχίζει και ποια σταματάει.

Τα «αποκαλυπτήρια» έγιναν στις 29 Ιουλίου, όταν στο πλαίσιο της καλοκαιρινής μιντιακής «περιοδείας» των τηλεκριτικών και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των εξειδικευμένων παρουσιάσεων, μίλησε η αντιπρόεδρος του προγραμματισμού πρωτότυπου περιεχομένου του Netflix, Σίντι Χόλαντ. Πιο συγκεκριμένα, αφού έβγαλε έναν σύντομο λόγο στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, έκατσε να απαντήσει σε ερωτήσεις τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ρωτήθηκε για τη «μοίρα» συγκεκριμένων σειρών όπως οι GLOW και Everything Sucks! που δεν πήραν έγκριση για νέα σεζόν, οπότε χρειάστηκε να δώσει μερικές εξηγήσεις, ειδικά για την τελευταία: «Είχε ένα παθιασμένο, καλό κοινό», παραδέχτηκε η Χόλαντ αλλά ένας παράγοντας υπήρξε κρίσιμος για την τύχη της σειράς: ο κόσμος δεν ολοκλήρωνε τη σειρά μέχρι το τελευταίο επεισόδιο
. «Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι πολύ λιγότεροι από τον μέσο όρο τηλεθεατές ολοκλήρωναν τη σεζόν. Οπότε, όταν ερευνήσαμε τι θα χρειαζόταν, πόσους τηλεθεατές χρειαζόμαστε για να είναι επιτυχημένη η δεύτερη σεζόν, ανακαλύψαμε ότι το "μέγεθος" του κοινού δεν ήταν τέτοιο.», εξήγησε.

Το καστ της σειράς Everything Sucks!

Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι μετρήσεις θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές για τον προγραμματισμό, όπως επίσης «νοιάζονται» ιδιαίτερα για την διαδικασία της ανανέωσης της κάθε σειράς. «Εξετάζουμε, σκεφτόμαστε και υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία κάθε φορά πρέπει να αποφασίσουμε.», τόνισε.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, γίνεται ξεκάθαρο πια ότι το Netflix τείνει πολύ προσεκτικά στο να κρατάει κρυφά τα χαρτιά του. Παρόλα αυτά, σε περιπτώσεις όπως το Sense8 και το Lucifer, κατά τις οποίες το φανατικό τους κοινό αντέδρασε μαζικά στα σόσιαλ μίντια, η «τύχη» τους άλλαξε με το μεν πρώτο να χρειαστεί να επιστρέψει με τρίτη σεζόν για να αποχαιρετίσει, ενώ του δεύτερου η τρίτη σεζόν βρίσκεται στην παραγωγή τη δεδομένη στιγμή.

«Υπάρχει αρκετή θέαση για να δικαιολογηθεί το κόστος της σειράς; Πόσο αφοσιωμένο είναι το κοινό στη σειρά; Πόσο "κοινωνικός" είναι ο τίτλος της σειράς στα σόσιλα μίντια;», αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία το πρόσημο πρέπει να είναι θετικό τουλάχιστον όπως προκύπτει από τα λεγόμενα της αντιπροέδρου του προγραμματισμού πρωτότυπου περιεχομένου του Netflix. Μετά από τα παραπάνω, και φυσικά το «λάβαρο διαμαρτυρίας» το #SaveLucifer που απέβη σωτήριο για την ομώνυμη σειρά, πιθανότατα να ξεφυτρώσουν πολλά αντίστοιχα hashtags 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr

Σχόλια