Τέλειο κορμί στην παραλία με απλές κινήσεις!

Μίνι, μπικίνι, μονοκίνι, μπραζίλιαν, σορτς...
Οι μαγικές λέξεις του καλοκαιριού! Κι αν φοβάσαι τα περιττά κιλά, μην απογοητεύεσαι! 

Ακολούθησε τις συμβουλές μας, οπλίσου με υπομονή και επιμονή, και προετοιμάσου για την πρώτη σου… καυτή, καλοκαιρινή εμφάνιση.

Μπορεί να νομίζεις ότι η απώλεια του περιττού βάρους είναι κάτι δύσκολο για σένα. Και πράγματι είναι, δεν είναι όμως ακατόρθωτο! 

Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνεις μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, οι οποίες θα σε βοηθήσουν αργά αλλά σταθερά να αποχαιρετήσεις τα επιπλέον κιλά και κυρίως... για πάντα! 

Μην πιστεύεις στις δίαιτες εξπρές, στα μεγάλα λόγια, στα θαυματουργά ματζούνια. 

Αντίθετα, υιοθετώντας τρεις μόνο νέες συνήθειες μπορείς να πετύχεις μόνη σου... το θαύμα. Ποιες είναι αυτές;

Ισορροπημένη διατροφή

Ακολούθησε μια πιο υγιεινή και λιτή διατροφή βασισμένη κυρίως σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, άπαχο κρέας και ψάρι, κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, γαλακτοκομικά με μειωμένα λιπαρά και κατανάλωση άφθονου νερού. 


Απέφυγε το junk food, τα αναψυκτικά και τους έτοιμους χυμούς, τα γλυκά και τα τυποποιημένα φαγητά. 

Αν πεινάσεις ανάμεσα στα γεύματα να προτιμάς ωμούς, ανάλατους ξηρούς καρπούς -όχι περισσότερους από 10 την ημέρα, είναι υγιεινοί αλλά έχουν πολλές θερμίδες-, άπαχο γιαούρτι, φρούτα ή μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη.

Αντί για έτοιμα ροφήματα και αναψυκτικά καλύτερα προτίμησε καφέ, τσάι, βότανα, ή κακάο χωρίς ζάχαρη. 

Αν δεν μπορείς αλλιώς, χρησιμοποίησε στέβια. Καλό είναι να μην πίνεις αλκοόλ ή τουλάχιστον να το περιορίσεις σε 1-2 ποτηράκια κρασί μία φορά την εβδομάδα.

Ήπια άσκηση

Η τακτική εκγύμναση του σώματος έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και σε βοηθά να επιτύχεις το στόχο σου, να χάσεις δηλαδή το περιττό λίπος ενώ ταυτόχρονα θα αποκτήσεις περισσότερους μυς. 

Όταν ασκείσαι συχνά, αυτόματα υιοθετείς και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής: κοιμάσαι περισσότερο και καλύτερα, νιώθεις την ανάγκη να κόψεις το τσιγάρο, να περιορίσεις το αλκοόλ. 

Αλλά και ψυχολογικά θα «ανέβεις», θα έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, θα είσαι πιο αισιόδοξη και λιγότερο αγχωμένη. Και όσο περισσότερο βλέπεις τα αποτελέσματα της γυμναστικής στο σώμα σου τόσο περισσότερο θέλεις να συνεχίσεις. 

Καλό είναι να συνδυάσεις την αερόβια άσκηση όπως είναι π.χ. το τρέξιμο, το περπάτημα, το σχοινάκι, το κολύμπι, το ποδήλατο κ.ά. με ασκήσεις ενδυνάμωσης δηλαδή προπόνηση με βάρη ή όργανα ή με το βάρος του σώματός σου π.χ. push up, squat κ.ά. Και μην φοβάσαι! Δεν πρόκειται να... φουσκώσεις. 

Αντίθετα, θα τονώσεις τους μυς σου πράγμα που σημαίνει ότι θα καις περισσότερες θερμίδες.

ΠΗΓΗ: womenonly.gr