Αποχωρούν αεροπορικές εταιρίες από το Μακεδονία

Από τα μέσα Νοεμβρίου είναι κλειστός ο βασικός διάδρομος και το αεροδρόμιο λειτουργεί με τον βοηθητικό τροχόδρομο. Η αγγλική εταιρεία easyjet ακύρωσε όλες τις σημερινές της πτήσεις από το αεροδρόμιο Μακεδονία, προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες.

Η easyJet τονίζει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν έλαβαν προειδοποίηση για το κλείσιμο του βασικού διαδρόμου και επικαλείται ζητήματα ασφαλείας.

Οι επιβάτες θα ταξιδέψουν με ναυλωμένα από την εταιρεία λεωφορεία στην Αθήνα, απ' όπου θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για τους προορισμούς τους.

Για μία κακή εξέλιξη μίλησε στο ΡΘ ο Γρηγόρης Τάσσιος πρόεδρος των πανελλήνιας ένωσης ξενοδόχων.
Εκτίμησε πως ενδέχεται η εταιρεία με αυτόν τον τρόπο να πιέζει προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο αεροδρόμιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Τάσσιος η ομοσπονδία θα προτείνει στην ΥΠΑ και την Fraport να βοηθηθεί ο τροχόδρμος με τεχνικά μέσα προκειμένου να είναι εφικτές οι προσγειώσεις και με ομίχλη, καθώς για την ολοκλήρωση των έργων απαιτούνται άλλοι 4 μήνες.

Συμβαίνει αυτό που είχαμε φοβηθεί, δήλωσε στο ΡΘ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας. Η κατάσταση δεν είναι καλή εκφράζοντας φόβους για την τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη. Συνέστησε ωστόσο ψυχραιμία.

Πηγή:rthess.gr