6η γιορτή Πολυγλωσσίας στη Θεσσαλονίκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης ενέκρινε χθες τη διοργάνωση της 6ης Γιορτής Πολυγλωσσίας στο διάστημα από...

14 έως 20 Μαΐου 2018.

Στις φετινές επταήμερες εκδηλώσεις προβλέπεται η συμμετοχή περισσοτέρων από 100 φορέων και η υλοποίηση περί των 200 διαφορετικών δράσεων, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας και την υποστήριξη φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εντός κι εκτός Ελλάδας. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στρογγυλές τράπεζες, θεατρικά δρώμενα, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, ερευνητικά προγράμματα, εργαστήρια και καφέ πολυγλωσσίας, εκθέσεις μνήμης και φωτογραφίας, περίπτερα γλωσσών, αφιερώματα σε συγγραφείς, εργαστήρια συμμετοχικής γνώσης πολιτών, γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών και ανοιχτές συζητήσεις.

Στην «6η Γιορτή Πολυγλωσσίας 2018», θα συμμετάσχουν πολιτιστικοί και μορφωτικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, Προξενεία και Πρεσβείες, ξένα ινστιτούτα και σωματεία, φυσικοί ομιλητές, σχολεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, καθώς και φορείς του εξωτερικού.

«Η θεσμοθετημένη διοργάνωση στοχεύει στην προβολή του πλουραλισμού και της συνέχειας της γλώσσας μέσω της πολυπολιτισμικότητας και της πολυγλωσσίας που διαχρονικά χαρακτηρίζουν την Θεσσαλονίκη» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και προσθέτει: «Η συγκεκριμένη γιορτή συντελεί στην κατανόηση της δυναμικής που παράγεται από τη συνάντηση διαφόρων πολιτισμών, μέσω της αλληλεπίδρασης των γλωσσών. Για το σκοπό αυτό προσκαλεί παιδιά και ενήλικες να ανακαλύψουν την ποικιλία και τον πολιτισμικό πλούτο των γλωσσών συμμετέχοντας σε μια σειρά ποικίλων και ευρηματικών εκδηλώσεων».