Από σήμερα το φεστιβάλ πίτας στη Θεσσαλονίκη

Μια ακόμη δράση για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας έρχεται να προστεθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Thessaloniki Food Festival.

Μια δράση που θέτει στο επίκεντρο ένα παραδοσιακό έδεσμα που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον: τη γνωστή πίτα και μάλιστα σε όλες τις «εκδοχές» της. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Πίτας, που αναμένεται να πραγματοποιήσουν από κοινού οι πέντε δημοτικές κοινότητες, η Ενότητα Τριανδρίας και τα ΚΑΠΗ. 

Aπό τις 30 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου, θα διεξαχθούν διαγωνισμοί στους χώρους της κάθε Δημοτικής Κοινότητας. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να το κάνουν πηγαίνοντας τις δικές τους σπιτικές πίτες, φτιαγμένες με παραδοσιακό τρόπο στο μέρος και την ώρα που γίνεται ο διαγωνισμός ανά κοινότητα. Επίσης, είναι απαραίτητο να δηλώσουν συμμετοχή (έως τις 28 Μαΐου) στην κάθε κοινότητα και στη σελίδα του food festival.

 Οι 6 νικητές, θα αναδειχθούν από την κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τον ή την πρόεδρο της κάθε Κοινότητας και επαγγελματίες (αρτοποιούς, ζαχαροπλάστες κ.λπ.) με εξειδίκευση στο φύλλο, τους οποίους θα επιλέξει η κάθε Δημοτική Κοινότητα. Οι νικητές θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου το απόγευμα στην αυλή του Δημαρχείου.