Η Αμερικανική Ακτοφυλακή θέλει UAV HALE

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή εξέδωσε αίτημα (RFP) για υποβολή προτάσεων και επίδειξη μη επανδρωμένων αεροχημάτων μεγάλης εμβέλειας και εκτεταμένης αντοχής για την διεξαγωγή επιχειρήσεων αναγνώρισης κι επιτήρησης στις παράκτιες ζώνες διέλευσης των ΗΠΑ, οι οποίες μαστίζονται από διακίνηση λαθρομεταναστών και εμπόριο ναρκωτικών.

Όπως αναφέρεται στο αίτημα, το εν λόγω UAV πρέπει να μπορεί να επιχειρεί από βάσεις ξηράς, θα πρέπει να έχει την ικανότητα να πετάει για περισσότερο από 24 ώρες και με ανώτατη επιχειρησιακή οροφή 15.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σύμφωνα με την RFP του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η συλλογή αισθητήρων που θα φέρει το εν λόγω UAV θα πρέπει να είναι ικανή να διακρίνει τη δραστηριότητα που έχει να κάνει με λαθρεμπόριο ναρκωτικών και διακίνηση μεταναστών, τόσο πάνω σε αγκυροβολημένα πλοία όσο και σε κινούμενα.

Οι παράκτιες ζώνες διέλευσης των ΗΠΑ περιλαμβάνουν την Καραϊβική Θάλασσα, τον Κόλπο του Μεξικού και τον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό. Πρόκειται για αχανείς υδάτινες επιφάνειες πλέον των επτά εκατομμυρίων τετραγωνικών μιλίων νερού, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Πολιτικής Ελέγχου Ναρκωτικών.

Για να επιβλέπει αυτές τις περιοχές, η Αμερικανική Ακτοφυλακή ψάχνει για αεροσκάφος με ταχύτητα περιπολίας τουλάχιστον 50 κόμβων (93 χ.α.ώ.). Πρέπει επίσης να περιλαμβάνει συγκεκριμένους αισθητήρες, όπως σύστημα καταγραφής βίντεο τόσο ηλεκτρο-οπτικό όσο και στο υπέρυθρο φάσμα, , ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης, αισθητήρα ραδιοσυχνοτήτων και εύρεσης κατεύθυνσης και τακτική ζεύξη δεδομένων κι επικοινωνιών.

Η Ακτοφυλακή έχει θέσει καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων την 5η Ιουνίου.
Πηγή Tromaktiko