Α’ βραβείο στην πρασοκρεατόπιτα στο διαγωνισμό πίτας στη Γ’ Δημοτικής Κοινότητας

Η κ. Δήμητρα Μυστρίδου που ετοίμασε μια γευστικότατη πρασοκρεατόπιτα απέσπασε το πρώτο βραβείο διαγωνισμού πίτας που διοργάνωσε σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην Γ’ Δημοτική Κοινότητα στα πλαίσια του Thessaloniki Food Festival.

Δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην κ. Σοφία Τσίλη που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό με κρεμμυδόπιτα και τρίτο βραβείο πήρε η κ. Ελένη Τσουκαλά με τυρόπιτα.

Η κριτική επιτροπή απαρτίζονταν από την σεφ, συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, η οποία μάλιστα χάρισε στην πρώτη νικήτρια το βιβλίο της «Ελληνική Πίτα» (εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία) και στις δύο άλλες νικήτριες το νέο της βιβλίο με «50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινα» (έκδοση Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας),  ο αρτοποιός Μιχάλης Γκάνας και η Πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Ελισάβετ Καλαϊτζίδου.


Η κ. Δήμητρα Μυστρίδου, που απέσπασε το Α’ Βραβείο παραλαμβάνει το δώρο της σεφ Κικής Εμμανουηλίδου (αριστερά)
Στην κεντρική φωτογραφία του θέματος από αριστερά: Ελισάβετ Καλαϊτζίδου, Δήμητρα Μυστρίδου, Μαργαρίτα Σαλπιγκίδου, Κική Εμμανουηλίδου, Μιχάλης Γκάνας, Λίλιαν Σαμαρά,Ελένη Τσουκαλά, Σοφία Τσίλη.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται και στις πέντε δημοτικές κοινότητες και στην Τριανδρία. Οι 6 πρώτοι νικητές θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου το απόγευμα στην αυλή του Δημαρχείου.

Ακολουθούν οι διαγωνισμοί στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα στις 3/6/2018, ώρα 19.00΄, στη Βίλα Μορντώχ και στην Ενότητα Τριανδρίας την 1/6/2018, ώρα 19.00΄ στο Πάρκο Ηρώων. Οι υπόλοιποι έχουν ολοκληρωθεί.