Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ωκεανός Οξέος» στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς

Με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ήμερα Ωκεανών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης, Τέχνης (Caid) και το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας πραγματοποιεί την...

Παρασκευή 8 Ιουνίου, ώρα 19.00΄, ειδική προβολή του εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού ντοκιμαντέρ «Ωκεανός Οξέος» (Αυστραλία, 2013, 52’), της Σάλι Ίνγκλετον, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.

Στο ντοκιμαντέρ οι επιστήμονες ξεκλειδώνουν τα μυστικά της οξείδωσης των ωκεανών που είναι μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας σήμερα. Από τις παγωμένες πολικές θάλασσες μέχρι τους πιο παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους στον κόσμο, το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες πάνω σε αυτό το πεδίο.

Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Επιστήμης κάνει μια ανακάλυψη που αλλάζει το παιχνίδι. Φωλιασμένο ανάμεσα στους εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς κήπους στην Παπούα Νέα Γουινέα είναι ένας μοναδικός ύφαλος-ένα παράθυρο για το μέλλον των ωκεανών.

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς
Κατούνη 12-14, Θεσσαλονίκη
Τ: 2310385662 | www.piop.gr

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.