Κάδο και σωλήνες πυρόσβεσης δώρισε στο ΠΣ η Motor Oil Ελλάς

Στις εγκαταστάσεις της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. στον Ασπρόπυργο Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα 13 Ιουνίου, τελετή παράδοσης – παραλαβής ενός κάδου δασοπυρόσβεσης για ελικόπτερα βαρέως τύπου... 

και σωλήνων πυρόσβεσης, χορηγία του Ομίλου Motor Oil Ελλάς της Οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Η δωρεά έγινε προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και πρόκειται για έναν ειδικό πλαστικό κάδο πυρόσβεσης χωρητικότητας 7600 lt που θα προσαρμοστεί σε ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και 500 τεμαχίων σωλήνων πυρόσβεσης χαμηλής πίεσης, με τα οποία θα διευκολυνθεί το έργο της δασοπυρόσβεσης την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης μεταξύ άλλων είπε: «[…] θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την εταιρεία ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) για τη γενναιόδωρη προσφορά της στο Πυροσβεστικό Σώμα, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μας μέσων που απαιτούνται για την κάλυψη των καθημερινών επιχειρησιακών μας αναγκών.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η προσφορά σας έχει αντίκρισμα όχι μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα αλλά κατ΄ επέκταση και σε ολόκληρη την κοινωνία, αφού θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία τόσο της ζωής και της περιουσίας του Ελληνικού λαού όσο και του δασικού πλούτου που τον περιβάλει.[…]»

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος του Ομίλου Διευθυντής Διοικητικού και Ανθρώπινου Δυναμικού Motor Oil Ελλάς Κωνσταντίνος Σαφλιάνης στη σύντομη ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων «[…]Προσπαθήσαμε φέτος σε συνέχεια μιας περσινής δωρεάς να γίνουμε και εμείς αρωγοί στο σημαντικό έργο σας. Θέλω να πιστεύω ότι τόσο ο κάδος, όσο και οι σωλήνες έχουν κυρίως το χαρακτήρα της προστασίας των οικογενειών των πυροσβεστών που είναι στη μάχη, αλλά και των οικογενειών που πιθανόν να χάνουν σπίτια ή περιουσίες. Η διττή αυτή απόφαση για την προσφορά του κάδου αλλά και των σωλήνων έχει ως σκοπό να βοηθήσει το κοινωνικό σύνολο, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό με υποδομή. […]»

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Συνταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού Παναγιώτης Πολίτης, ο Αντιπτέραρχος ε.α. Ιωάννης Βυζάντιος Ειδικός Σύμβουλος για εναέρια μέσα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι Υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος και Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Διοικητής του Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Φωστιέρης, ο Επιχειρησιακός Συντονιστής με έδρα τον Πειραιά Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Συντονιστής Υποστήριξης Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Αχιλλέας Τζουβάρας, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., καθώς και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων ΑΠΣ.




















bloko