Το τέλειο rib eye και πώς θα το πετύχεις

To rib eye είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κοπές μοσχαριού Πρόκειται για την κοπή από τον 7ο έως τον 13ο σπόνδυλο (από τα 13 πλευρά του μοσχαριού), που συνήθως δίνει την καλύτερη ποιότητα μπριζόλας. 

Μιλάμε ουσιαστικά για το καλύτερο φιλέτο μπριζόλας που υπάρχει.

Aν πρόκειται να μαγειρέψεις ένα rib eye στο σπίτι, καταρχήν φρόντισε να προμηθευτείς μια ποσότητα γύρω στα 850 γραμμάρια. Χώρισε το στα 2 -προτίμησέ το από δυο διαφορετικές μπριζόλες- και έχε υπόψιν πως όσο πιο παχύ είναι το κάθε κομμάτι τόσο καλύτερο είναι το γεγονός αυτό για το ψήσιμο.

Πριν φτάσεις όμως στο ψήσιμο, θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποια βήματα για τη σωστή προετοιμασία. Αρχικά, άφησε το rib eye steak σου για 10-15 λεπτά να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα άλειψέ το με λίγο λάδι, πρόσθεσε χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συν όποιο άλλο καρύκευμα επιθυμείς.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να το μαγειρέψεις είναι στο grill. Ιδανικά στην πιο δυνατή θερμοκρασία ή φωτιά - φρόντισε μόνο να υπάρχει ασφαλής απόσταση ανάμεσα στην πηγή θερμότητας και τη σχάρα. Για μια medium-rare μπριζόλα ψήσε την για 2-2,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν πάλι την προτιμάς medium ο χρόνος πρέπει να ανέβει στα 3 λεπτά, ενώ για medium well στα 4 και well done στα 5 λεπτά από κάθε μεριά.

Όταν τελειώσεις το ψήσιμο, άφησε το κρέας να «ξεκουραστεί» για περίπου 10 λεπτά. Αν θέλεις μπορείς να το σκεπάσεις και με αλουμινόχαρτο προκειμένου να κυκλοφορήσουν τα υγρά στο εσωτερικό του και να έχεις έτσι μια ακόμη πιο χυμώδη μπριζόλα.
Πηγή Tromaktiko