Τύχη και VAR κράτησαν την Ισπανία ζωντανή

Έστω και με δόση τύχης, η Ισπανία έλυσε τον γόρδιο δεσμό του Ιράν καθώς κέρδισε με 1-0 χάρις σε μια κόντρα στον Ντιέγκο Κόστα. Δεν ενθουσίασαν οι Ισπανοί, θα μπορούσαν να κλέψουν την ισοπαλία οι Ιρανοί.

Από το πρώτα κιόλας λεπτό η Ισπανία είχε τον έλεγχο αλλά το Ιράν είχε κλειστεί όλο πίσω και δεν άφηνε χώρους στην ομάδα του Ιέρο. Η «φούριας ρόχας» με συνεχόμενη κυκλοφορία της μπάλας προσπάθησε να ανοίξει το Ιράν, το οποίο όμως παρέμεινε προσηλωμένο στα αμυντικά του καθήκοντα και πολύ συγκεντρωμένο.

Οι Ισπανοί απείλησαν μόνο στο 33’ με το γυριστό του Σίλβα που έφυγε έξω και με το σουτ του ίδιου παίκτη στο 45+1’ το οποίο κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο ίδιο τέμπο και η επανάληψη αλλά με την Ισπανία ακόμη πιο αποφασισμένη. Στο 49’ η ομάδα του Ιέρο άγγιξε το γκολ καθώς μετά από κόρνερ ο Μπούσκετς πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ίσκο με προβολή δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα ενώ στο ίδιο λεπτό ο Μπεϊρανβάντ είπε όχι σε σουτ του Μπούσκετς και εν συνεχεία πρόλαβε και τον Βάσκεθ
. Στο 52’ ο Ίσκο από καλό σημείο έκανε το γύρισμα αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 53’ το Ιράν έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Μετά από πλάγιο άουτ, η άμυνα της Ισπανίας έδιωξε πάνω στον Ανσαριφάρντ κι εκείνος από το πέναλτι έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω. Και στην κόντρα, ο Νριέγκο Κόστα έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Ρεζαεϊάν προσπάθησε να διώξει αλλά η μπάλα βρήκε στο «καλάμι» του φορ της Ατλέτικο και με κόντρα κατέληξε στα δίχτυα του Ιράν για το 0-1. Το Ιράν δεν το έβαλε κάτω και απείλησε με την κεφαλιά του Ταρεμί στο 60’, με την μπάλα να περνά μόλις έξω και στο 62’, μετά από εκτέλεση φάουλ ο Εζατολαχί πέτυχε γκολ από κοντά αλλά μετά από τη χρήση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Στο 70’ η Ισπανία εκτέλεσε με όμορφη κομπίνα ένα κόρνερ, ο Ράμος από κοντά σούταρε στα σώματα και εν συνεχεία ο Πικέ εξ επαφής σούταρε ξανά πάνω σε αμυντικό που ήταν πεσμένος και ίσως βρήκε με το χέρι.  Στο 82ο λεπτό το Ιράν έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση καθώς ο Αμίρι από αριστερά έκανε φοβερή ενέργεια και σέντρα αλλά η κεφαλιά του Ταρεμί έξυσε το δοκάρι του Ντε Χέα.

Ισπανία και Πορτογαλία ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου με 4 βαθμούς και είναι αρκετά πιθανό να ισοβαθμήσουν και μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής. Ωστόσο υπάρχει ένα σενάριο που δεν είναι και απίθανο, στο οποίο θα χρειαστεί κλήρωση για να βγει ο πρώτος του ομίλου. Αν λοιπόν και οι δύο κερδίσουν με το ίδιο σκορ κόντρα σε Ιράν και Μαρόκο την τελευταία αγωνιστική τότε θα έχουν από 7 βαθμούς, ίδια διαφορά γκολ, ίδια επίθεση, ίδιους βαθμούς/γκολ και διαφορά γκολ στο μεταξύ τους παιχνίδι και τότε θα μετρήσει το 7ο κριτήριο που έχει να κάνει με τις κάρτες. Δηλαδή ποια ομάδες έχει λιγότερους πόντους ποινής από κάρτες και αποβολές. Αν λοιπόν δεν βγει άκρη και από εκεί τότε θα υπάρξει κλήρωση από την οργανωτική επιτροπή της ΦΙΦΑ.
athlitikotetradio

Σχόλια