Τι είναι το τόνερ προσώπου και πότε πρέπει να το χρησιμοποιούμε;

Η νυχτερινή ρουτίνα φροντίδας του προσώπου μας έχει ως εξής: Αφαιρούμε το μακιγιάζ, απλώνουμε το τόνερ, ενυδατώνουμε και ευχόμαστε να ξυπνήσουμε τόσο λαμπερές όσο οι διάσημες σταρ του Χόλιγουντ. Όμως, σε αντίθεση με τα βήματα καθαρισμού και ενυδάτωσης, δεν είμαστε πάντα σίγουρες για τα οφέλη του τόνερ -απλά το χρησιμοποιούμε.

Τι ακριβώς κάνει το τόνερ; Ακόμα και μετά τον καθαρισμό του προσώπου μας, η σκόνη και άλλοι περιβαλλοντικοί ρύποι παραμένουν στο δέρμα. Το τόνερ μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τυχόν υπολείμματα. Επίσης, βοηθά στην ενυδάτωση μετά τον καθαρισμό και στην εξισορρόπηση των επιπέδων του pH του δέρματος, καθιστώντας πιο εύκολη την απορρόφηση άλλων προϊόντων.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιώ τόνερ; Χρησιμεύει ως το τελικό βήμα στη διαδικασία καθαρισμού, αλλά και ως προπαρασκευαστικό στάδιο πριν από την ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Πώς πρέπει να το χρησιμοποιώ; Αυτό εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σας. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, βρέξτε ένα βαμβάκι με τόνερ και απλώστε στο πρόσωπό σας, ώστε οι ακαθαρσίες να εξαφανιστούν. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, ρίξτε λίγο τόνερ στα χέρια σας και με τις παλάμες σας χτυπήστε απαλά το δέρμα σας, ώστε το προϊόν να εισχωρήσει και να ενυδατώσει σε βάθος.


Ποιο τόνερ πρέπει να δοκιμάσω; Και πάλι, αυτό εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας. Αν έχετε ξηρό ή κανονικό δέρμα, αναζητήστε ένα τόνερ με ροδόνερο ή χαμομήλι που ενυδατώνει και καταπραΰνει, αντίστοιχα. Εάν έχετε μικτό ή λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, δοκιμάστε ένα τόνερ με μικρό ποσοστό αλκοόλ.



Πηγή Tromaktiko

Σχόλια